VTH Makelaardij

Gooise Meren-Almere taxaties

Neem contact op

Taxatierapport

Bent u op zoek naar een taxatierapport met gegarandeerde acceptatie? Dan bent u bij Gooise Meren-Almere Taxaties aan het goede adres.

Taxatierapport woning

U heeft een taxatierapport van uw woning nodig als u de marktwaarde moet weten. In de volgende gevallen moet u de marktwaarde van de woning weten:

Bij de aankoop van een woning en het afsluiten of aanpassen van een hypotheek is een gevalideerd taxatierapport verplicht. Dit is een taxatierapport dat door Gooise Meren-Almere Taxaties wordt doorgestuurd naar het NWWI. Dit validatie-instituut controleert vervolgens of uw taxatierapport aan alle richtlijnen voldoet. Dit is vrijwel altijd een formaliteit.

De inhoud van het taxatierapport

Een taxatierapport bestaat uit meerdere onderdelen die samen de marktwaarde van de woning bepalen. Sommige onderdelen kunnen wij op afstand bepalen, zoals informatie uit het Kadaster, recent verkochte vergelijkbare woningen en kenmerken van de nabije omgeving. Voor specifieke kenmerken van de woning komt de taxateur ter plekke om een waardeoordeel te vellen. Denk hierbij aan de bouwkundige staat, kwaliteit van de afwerking en de staat van de apparatuur.

Taxatierapport aanvragen